Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Nea Artakeliler, Erdek'te

Nea Artakeliler, Erdek

Yunanistan'da bulunup, Yeni Erdek” anlamına gelen Nea Artake kentinden Erdek'e 8 kişilik bir heyet geldi. Nea Artake Belediye Başkan Yardımcısı Yours Truly'un...

Yunanistan’da bulunup, “Yeni Erdek” anlamına gelen Nea Artake kentinden Erdek’e 8 kişilik bir heyet geldi. Nea Artake Belediye Başkan Yardımcısı Yours Truly’un da aralarında bulunduğu heyet, Erdek Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın Balıkesir’de bulunması nedeniyle Yunanlı konukları, Başkan Yardımcısı Hulusi Ay karşıladı. Ziyarette Nea Artake Belediye Başkan Yardımcısı, anne ve babasının Erdek’te yaşadıktan sonra mübadele döneminde Yunanistan’a döndüğünü belirtti. Başkan Yardımcısı Hulusi Ay’a, Erdek ile “kardeş kent” olmayı da öneren Nea Artake Başkan Yardımcısı Truly, kendilerini de Yunanistan’a davet etti. Başkan Yardımcısı Ay, daha sonra altısı kadın olan Yunanlı konuklara Zeytinliada’yı gezdirdikten sonra Erdek anısına armağanlar verdi. Ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı.
Ziyaret hakkında bilgi veren Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Ay, şunları söyledi:
“Yunanlı konuklarımız, Erdek’te sadece 2 saat kaldılar. Kendilerine her çeşit ilgiyi gösterdik. Gelecek yıl Erdek’e, yeniden ve resmi bir heyetle geleceklerini belirttiler. Erdek ile kardeş kent olmak istediklerini söylediler. Başkan Yardımcısı Yours Truly, Belediye Başkanımız Hüseyin Sarı’ya iletilmek üzere bir de mektup bıraktı.”
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı